10.31.2011

Carpaccio van gepofte biet met een loempia van geitenkaas en truffel

1.       Verpak verse rode bieten stevig in aluminiumfolie en bak ze ongeveer een uur in een oven van 180ºC. Test de gaarheid door met een prikker in een biet te steken. Als die er in gaat zijn de bieten gaar. Ze moeten niet al te zacht worden, het moet vrij stevig blijven.

2.       Maak intussen een lekkere dressing, bijvoorbeeld:

-        2 eetlepels olijfolie

-        1 eetlepel walnootolie

-        1 eetlepel balsamico azijn

-        zout ,vers gemalen zwarte peper en

-        1 teen knoflook

De ingrediënten van de dressing niet te goed roeren, een geëmulgeerde dressing oogt minder fraai in dit geval.

3.       Zodra de bieten genoeg zijn afgekoeld om ze te kunnen beetpakken, schil je ze of wrijf het vel er af met je handen. Laat de bieten koud worden in de koelkast. Tot hier kan je het allemaal gemakkelijk een dag van te voren doen.

4.       Schaaf of snij de bieten in dunne plakjes en beleg platte borden met deze ‘carpaccio’. Doe dat met indien mogelijk een snijmachine. Besprenkel de plakjes met de dressing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten