10.31.2011

Matar Panir

Ingrediënten en bereiding

1.       kneed van 250 g panir balletjes zo groot als een druif. voeg eventueel wat kikkererwtenmeel toe
2.       bak of frituur deze knapperig goudbruin
3.       laat de balletjes in een warme oplossing weken van:
-          ½ liter wei (of water)
-          3 tl zout
-          2 tl kurkuma
4.       verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak hierin ½ theelepel komijnzaad, 1 fijngesneden Spaanse peper, 1 theelepel geraspte gember
5.       doe hierbij
-          ¼ theelepel asafoetida
-          ½ theelepel kurkuma
-          6 in stukjes gesneden tomaten
-          en de kaasballetjes
6.       voeg tenslotte 450 g uitgelekte doperwten toe en warm door
7.       besprenkel vlak voor het opdienen met 1 ½ eetlepel citroensap

Geen opmerkingen:

Een reactie posten