10.31.2011

Biryani

Ingrediënten en bereiding

1.       was 600 g rijst en laat uitlekken

2.       doe de rijst in 1,2 l kokend water en kook 15 minuten

3.       meng intussen 2 theelepel kurkuma door 1 ½ dl warme melk en meng dit met:

-          4 dl yoghurt

-          1 ½ theelepel rozenwater

4.       verhit olie in een pan en bak hierin:

-          4 theelepels garam masala

-          4 theelepels gemalen koriander

-          bak hierin na een paar minuten

-          6 in blokjes gesneden aardappelen bruin en bijna gaar

5.       kook dit af met:

-          8 in stukjes gesneden tomaten

-          400 g doperwten

-          4 eetlepels vers gesneden korianderblad

6.       roer 2 theelepel zout, wat rozijnen en 250 g cashewnoten door de groenten

7.       leg in een ovenschaal afwisselend laagjes rijst en groenten

8.       giet hierover de yoghurtsaus

9.       bak 20 minuten bij 140 °

Geen opmerkingen:

Een reactie posten