Biryani
Ingrediënten en bereiding
1. was 600 g rijst en laat uitlekken
2. doe de rijst in 1,2 l kokend water en kook 15 minuten
3. meng intussen 2 theelepel kurkuma door 1 ½ dl warme melk en meng dit met:
- 4 dl yoghurt
- 1 ½ theelepel rozenwater
4. verhit olie in een pan en bak hierin:
- 4 theelepels garam masala
- 4 theelepels gemalen koriander
- bak hierin na een paar minuten
- 6 in blokjes gesneden aardappelen bruin en bijna gaar
5. kook dit af met:
- 8 in stukjes gesneden tomaten
- 400 g doperwten
- 4 eetlepels vers gesneden korianderblad
6. roer 2 theelepel zout, wat rozijnen en 250 g cashewnoten door de groenten
7. leg in een ovenschaal afwisselend laagjes rijst en groenten
8. giet hierover de yoghurtsaus
9. bak 20 minuten bij 140 °
Geen opmerkingen:
Een reactie posten