10.31.2011

Ravioli van aardappel en spinazie met sauce Antiboise

Ingrediënten Pastadeeg

-        400 gr harde tarwebloem

-        4 eieren + 1 eetl olijfolie

-        beetje koud water

Ingrediënten en bereiding Vulling

1.       maak een droog stamppotje van:

-        300 gr aardappel, gekookt met koenjit

-        100 gr spinazie

-        beetje korianderblad

-        verse gember

-        chilipoeder

-        parmezaan

-        lenteuitjes

-        zout

De ravioli moeten ca. 4 minuten koken, maar het hangt er o.a. van af hoe lang je het deeg aan de lucht hebt blootgesteld (uitdroging), hoe dik je hebt uitgerold en hoeveel bloem je hebt gebruikt bij het uitrollen....uitproberen dus.
Antiboise saus
Dit is een soort dressing met stukjes tomaat:
-        2 tomaten zonder pitjes maar met vel, in kleine blokjes
-        6 blaadjes basilicum, in dunne reepjes
-        1/2 eetl kappertjes
-        paar zwarte olijven zonder pit, in stukjes
-        1/2 dl olijfolie
-        wat citroensap, heel klein beetje citroenschil geraspt, zout, peper

Geen opmerkingen:

Een reactie posten