10.31.2011

Samosa (30 st.)

Ingrediënten en bereiding

1.       meng 150 g gesmolten boter door 600 g bloe

2.       meng er 2 dl koud water doorheen en kneed 5 minuten

3.       verdeel het in 15 balletjes, druk deze plat en leg koud weg in de koelkast

4.       bak voor de vulling gedurende 1 minuut in wat olie:

-          2 theelepels komijnzaad

-          2 fijngemalen chilipepers

-          1 theelepel geraspte gember

-          1 theelepel gemalen koriander

-          1 theelepel kurkuma

-          ½ theelepel asafoetida

-          1 theelepel kaneel

5.       voeg met 4 eetlepels water toe

-          5 in dobbelsteentjes gesneden aardappels

-          1 kleine bloemkool, in kleine stukjes verdeeld

6.       voeg als de groenten gaar zijn 250 g doperwten toe en laat deze vulling afkoelen

7.       rol de balletjes uit tot de grootte van een schoteltje (15 cm)

8.       snijd deze doormidden, bevochtig de randen en maak er een hoorntje van door de rechte zijden aan elkaar te plakken

9.       vul elk hoorntje tot 2/3 en vouw plat, druk de ronde randen stevig met een vork aan

10.    frituur de samosa´s tot deze goudbruin zijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten