10.31.2011

Alu kofta (50 st.)

Ingrediënten en bereiding

1.       maak een tomatensaus van:

-          15 gepelde tomaten

-          in 1 eetlepel olie gebakken

-          2 fijngemaakte chilipepers

-          1 theelepel gemalen komijn (djinten)

-          1 ½ theelepel kurkuma

2.       kook de saus 15 à 20 minuten en pureer deze dan in de keukenmachine

3.       kneed nu het mengsel voor de kofta´s van:

-          10 middelgrote geraspte aardappels

-          1 geraspte bloemkool

-          200 g kikkererwtenmeel

-          4 eetlepels fijngesneden korianderblad

-          2 theelepels garam masala

-          ½ theelepel asafoetida

-          1 theelepel peper

-          2 theelepels zout

4.       vorm van het mengsel 45 à 50 balletjes

5.       frituur deze 5 minuten tot ze goudbruin zijn

6.       roer 3 dl yoghurt door de tomatensaus en warm door

7.       doe de kofta-balletjes in een schaal en overgiet met de hete saus, garneer met korianderblad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten