Alu kofta (50 st.)
Ingrediënten en bereiding
1. maak een tomatensaus van:
- 15 gepelde tomaten
- in 1 eetlepel olie gebakken
- 2 fijngemaakte chilipepers
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 ½ theelepel kurkuma
2. kook de saus 15 à 20 minuten en pureer deze dan in de keukenmachine
3. kneed nu het mengsel voor de kofta´s van:
- 10 middelgrote geraspte aardappels
- 1 geraspte bloemkool
- 200 g kikkererwtenmeel
- 4 eetlepels fijngesneden korianderblad
- 2 theelepels garam masala
- ½ theelepel asafoetida
- 1 theelepel peper
- 2 theelepels zout
4. vorm van het mengsel 45 à 50 balletjes
5. frituur deze 5 minuten tot ze goudbruin zijn
6. roer 3 dl yoghurt door de tomatensaus en warm door
7. doe de kofta-balletjes in een schaal en overgiet met de hete saus, garneer met korianderblad
Geen opmerkingen:
Een reactie posten