Sabij pulav
Ingrediënten en bereiding
1. was 600 g rijst en laat uitlekken
2. vul een T-sac-zakje of stukje doek met:
- 3 kruidnagelen
- 3 kaneelstokjes
- 2 theelepel komijnzaad
- 4 kardemonzaden
- ½ theelepel asafoetida
3. bak 1 minuut in 1 eetlepel olie:
- 2 fijngesneden Spaanse pepers (zonder pitjes)
- 1 theelepel geraspte verse gember
- 1 theelepel kurkuma
4. bak dit 5 minuten met:
- 200 g doperwten (vers, anders aan het eind toevoegen)
- 200 g sperziebonen
- 200 g bloemkoolroosjes
- 200 g in dunne plakjes gesneden wortelen
5. voeg de rijst en 1,2 l kokend water toe en kook 15 minuten met:
- 6 in stukjes gesneden tomaten
- 4 laurierbladen
- het kruidenzakje
6. laat nog 10 à 20 minuten koken tot de rijst gaar is
7. meng door elkaar en garneer met schijfjes citroen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten