10.31.2011

Sabij pulav

Ingrediënten en bereiding

1.       was 600 g rijst en laat uitlekken

2.       vul een T-sac-zakje of stukje doek met:

-          3 kruidnagelen

-          3 kaneelstokjes

-          2 theelepel komijnzaad

-          4 kardemonzaden

-          ½ theelepel asafoetida

3.       bak 1 minuut in 1 eetlepel olie:

-          2 fijngesneden Spaanse pepers (zonder pitjes)

-          1 theelepel geraspte verse gember

-          1 theelepel kurkuma

4.       bak dit 5 minuten met:

-          200 g doperwten (vers, anders aan het eind toevoegen)

-          200 g sperziebonen

-          200 g bloemkoolroosjes

-          200 g in dunne plakjes gesneden wortelen

5.       voeg de rijst en 1,2 l kokend water toe en kook 15 minuten met:

-          6 in stukjes gesneden tomaten

-          4 laurierbladen

-          het kruidenzakje

6.       laat nog 10 à 20 minuten koken tot de rijst gaar is

7.       meng door elkaar en garneer met schijfjes citroen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten