Palak Paneer
Ingrediënten en bereiding
1. Verhit in een grote pan 3 eetlepels olie en bak:
- 2 teentjes fijngehakte knoflook
- ½ eetlepel verse geraspte gemberwortel
- 2 gedroogde rode chili pepers
- ½ kop fijngehakte ui bruin
2. Meng hier doorheen:
- 2 theelepels komijn
- 1 theelepel koriander
- 1 theelepel kurkuma
- ¾ kop zure room
ü (voeg meer of minder om de gewenste romigheid te bereiken).
3. Voeg van 3 pond verse bladspinazie telkens een handenvol toe tot alles gaar is (ongeveer 15 minuten in totaal)
4. Haal van de spinazie van het vuur en laat iets afkoelen.
5. Giet de spinazie mengsel in een blender of keukenmachine en voeg toe:
- 1 grote in vieren gesneden tomaat
- ½ eetlepel verse geraspte gemberwortel
- wat verse korianderblaadjes
- zout naar smaak
ü Breng op smaak door iets meer of minder toe te voegen.
6. Mix 15 tot 30 seconden, of tot de spinazie fijn is.
7. Giet terug in de pan en houd het mengsel op een laag vuur warm.
8. Bak in een middelgrote koekenpan 3 eetlepels olie op middelhoog vuur, en bak de in blokjes gesneden paneer tot deze bruin is.
9. Laat de paneer op papier uitlekken en voeg aan de spinazie toe.
10. Warm nog 10 min. op laag vuur door.
11. Breng met zout op smaak.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten